dinsdag 30 juli 2013

Update diverse wedstrijden

Slep Terwolde 01-06-13

We zijn met de John Deere 7830 naar Terwolde geweest om weer wat dingen te proberen. Dit pakte redelijk goed uit met data waar we weer wat mee kunnen.

NTTO Staphorst 07-06-13

We hadden de proeftrek deze verliep vrij goed maar de sleepwagen werd zwaarder gezet. Voor de officiele trek hebben we een versnelling hoger geschakeld. We werden 7e.
Hieronder het filmpje met dank aan Johan Tippe van www.tractorpulling.tv kijk hier ook eens voor films van complete klasses!


NTTO Made 15-06-13

Voor Made nog een grote aanpassing gedaan aan de intercooler om de inlaatlucht kouder te krijgen deze was naar onze mening te hoog. De start was prima er zat meer geweld in dan bij andere wedstrijden helaas rond de 30 meter grote schade aan de motor. Er kwam een drijfstang naar buiten kijken.


NTTO Oudenhoorn 22-06-13

Deze wedstrijd was voor ons niet haalbaar i.v.m de schade van Made.

NTTO Speuld 06-07-13

Het was voor ons niet haalbaar om een nieuwe motor op de bouwen en er binnen een paar wedstrijden weer te staan. De oude motor waar we 5 jaar mee hebben gereden kan in de oud ijzer bak alles was kapot. Team Simply Green heeft deze winter een nieuwe motor gebouwd de oude hadden ze nog staan. Deze hebben we overgenomen. Het was nog een hele klus om alles over te zetten maar in Speuld stonden we er weer! Zeer gespannen of alles heel zou blijven zonder verwachtingen reden we naar een 5e plaats! Zeer tevreden tussen alle toppers, en wetende dat er nog meer in zit.


NTTO Putten 13-07-13

De motor van de John Deere grondig gecontroleerd alles was nog in prima conditie. Verder niks veranderd in Speuld hadden we misschien nog een tandje hoger kunnen schakelen dus kijken wat Putten ons brengt. We moesten als een van de laatste deelnemers starten de baan was in top conditie. De meeste andere deelnemers konden de wielen op het laatst slecht rond krijgen. Besloten om dus dezelfde versnelling te rijden als in Speuld. Het kwam op vermogen aan onze motor kon het ook niet bolwerken we stranden rond de 101 meter goed voor een 6e plaats.Slep BROEKLAND 20-07-13

De Claas mocht vandaag weer van stal. We hebben besloten om niet te rijden met de John Deere op zandbanen, we hebben al genoeg schades gehad. Met 3 deelnemers in onze klasse hadden we met de claas de proeftrek normaal rijden we op zand in de hoogste versnelling maar we hadden de klei banden er nog onder (hoge nok) dus reden in de 3. De Full pull werd ruim gehaald. (film met dank aan bandito team)


De andere deelnemers kwamen niet aan de Full Pull. Een eerste plek voor de Claas dus.
De koppeling voelde niet helemal fijn dus werd er besloten om ook nog een keer tussen de 6 cilinders te testen nu werd er wel in de hoogste versnelling geschakeld als de koppeling niet goed was komen we er dan wel achter!De meeste deelnemers behaalden de Full Pull waaronder ook wij. Al ging het niet helemaal fijn met de koppeling. Besloten om toch nog een finale run te maken we werden 3e tussen de 6 cilinders de koppeling slipte gedurende de hele run we hebben dus weer huiswerk voor de volgende wedstrijd.
Zie hieronder de finale run

Geen opmerkingen:

Een reactie posten