zaterdag 30 juli 2011

Broekland 30-07-2011

Zaterdag was het dan eindelijk zover onze eigen wedstrijd in Broekland
Afgelopen donderdag hebben we nog een flinke bui van 41 mm over het terrein gekregen in 1,5 uur tijd. ja en wat moet je dan ??? aflasten is geen optie dus afwachten en het beste er maar van hopen!
al snel bleek dat de baan aan het eind flink aan de bui geleden had maar goed voor iedereen het zelfde probleem, onze conclusie was dan ook we moeten zo hard mogelijk rijden!

De baan was loodzwaar en flink vet, dit leide toch tot nog best wel grip menig neusje ging dan ook omhoog bij de sport deelnemers wat bij het publiek wel op prijs werd gesteld!

Wij reden mee in de 3,5 ton sport klasse met de John Deere 6534
Niels mocht vandaag de 6534 besturen en reed in de hoogste versnelling weg, de trekker zakte flink in toeren maar hielt hem goed vast en we kregen hierdoor flink snelheid! we haalden dan ook een hele dikke FULL PULL!!!! Metervreter, Team Slager en Barry Van Heerd lukte dit ook. met hen gingen we dus de finale aan, we hebben besloten niets te veranderen en zo weer te gaan rijden, Niels toerde op en alles leek goed te gaan net op het moment dat de koppeling los was viel ook de aandrijving weg! snelle conclusie was dat wederom de prise as gebroken was, en dat nog wel op onze thuis wedstrijd! zonde! de winst ging uiteindelijk naar Team slagen 2e werd Van Heerd en 3e het Metervreter team.

John Deere 6534 1e run
John Deere 6534 Finale run (price as doormidden)
Daarna hebben we nog met de 7530 gereden in de 4,5 ton superstandaard ditmaal was het Bjorn zijn beurt, omdat we geen zandbanen meer rijden maar alleen nog klei was het voor ons gokken hoe we de balans moesten opzoeken. gelukkig hadden we de proeftrek. Direct bij de start ging de neus al ver omhoog en begon de trekker te stuiteren doordat de pomp terug begon te regelen, hierdoor kregen we niet de gewenstesnelheid we stranden dan ook in de 98 mtr hierop besloten toch maar over te rijden.
snel een paar gewichten naar voren en daarna opnieuw proberen wel een Full Pull maar verre van ideaal! Na snel overleg met elkaar toch meer weer meer gewicht naar voren! in de Finale reden we met drie tractoren Steel to Steel en de Van Stappust gewaagde concurenten uit de NTTO klasse zei haalden geen full pull meer maar eindigden wel ver in de 90 mtr, wat ons te doen stond was hierover heen rijden! we besloten de wagen ver aan de rechter kant van de baan te zetten omdat in onze ogen hier het meeste grip zat! Na een mooie start ging de trekker super in balans over de baan we kregen hierdoor veel snelheid en gingen dan ook veer over de 100 mtr! Een 1e plaats voor ons super blij natuurlijk voor het thuis publiek eerste worden!! 2e werd Van Stappust en 3e Steel to Steel

John Deere 7530 Proeftrek
John Deere 7530 1e run
John Deere 7530 Finale run

Geen opmerkingen:

Een reactie posten